Начало Нов шанс за пациентите с метастази
Нов шанс за пациентите с метастази ПДФ Печат Е-мейл

 

Екипът на д-р Юлиянов продължава да развива концепцията си за създаване на нови възможности за лечение на пациентите с дебелочревен рак и метастази.

 

 

Специализираното онкологично издание European Journal of Cancer Care публикува статия, представяща съвършено нов подход към пациентите с едновременни метастази в белия дроб и черния дроб при пациенти с дебелочревен рак. Екипът на д-р Юлиянов описва извършена за първи път от тях в света операция, при която са комбинирали хирургично отстраняване на белодробната метастаза и едновременно унищожаване на чернодробната метастаза с радиотермоаблация. Въпреки, че този метод не е приложим при всички пациенти той отваря нови възможности за комбинирано лечение, коментират авторите.

 

Тази комбинирана интервенция е втората световна новост в лечението на пациентите с метастази, публикувана от д-р Юлиянов. В предходна статия в списанието Hepatogastroenterology на Международната асоциация на хирурзи, гастроентеролози и онколози бяха представени резултати от друга новаторска операция.

 

 

Екипът на д-р Юлиянов демонстрира в Hepatogastroenterology, че е възможно да се лекуват пациентите с дебелочревен рак и множество чернодробни метастази чрез едновременно хирургично отстраняване на чревния тумор и част от чернодробните метастази, а неотстранимите метастази се унищожават с радиотермоаблация по време на операцията. Нуждата от висококвалифициран хирургичен екип, с който не всяка институция разполага както и специфична апаратура e недостатък, ограничаващ бъдещото широко разпространение на метода.

 

 

 
 Copyright 2010-2012 All Rights Reserved